Hieronder vind een uitleg over hoe u een opstartbare USB kunt maken voor Windows.

Voor het maken van een opstartbare USB heeft u een (lege) USB stick nodig van 6GB of meer.

Let op: Maak gebruik van een lege USB of een USB waar alles wat er op staat van verwijderd mag worden.

Let op: een externe Harde schijf is niet mogelijk om te gebruiken voor de installatie van Windows.

Wij gaan voor het maken van een opstartbare USB gebruik maken van het Programma Rufus (https://rufus.akeo.ie/) dit is een klein (gratis) programma waarmee u USB sticks kunt klaarmaken voor een installatie van Windows.

• Als eerste download u Rufus vanaf de volgende website: https://rufus.akeo.ie/
  • Op de website van Rufus scrolled u naar beneden tot u de downloadknop vind. Op het moment is de nieuwste versie 2.11 dit kan dus anders zijn in uw geval

• Nadat u Rufus heeft gedownload start u deze op, nu krijgt u het volgende scherm te zien (wanner uw USB nog niet in de computer zit).

• Nu steekt u de USB in de computer en krijgt u meer informatie te zien

• Indien u meerdere USB sticks en/of externe harde schijf(en) in de computer heeft zorg dat de het goede USB is geselecteerd onder "Apparaat". Mijn USB heet Kingston.

• Nu gaan we het ISO bestand van Windows selecteren die we gaan gebruiken voor de installatie. Dit doen we door op het knopje te drukken dat er uit ziet als een cd/dvd.

• Nu krijgt u een schermpje te zien waarin u het ISO bestand gaat selecteren en klikt u op Openen. In mijn geval selecteer ik een Windows 10 ISO bestand

• Nu krijgt u het volgende scherm te zien, hier kunt u eventueel de naam van de USB aanpassen, de rest van de instellingen kunt u laten staan.

• Nu klikt u op start om het process te starten waarmee uw USB opstartbaar word gemaakt.

• Nu krijgt u een waarschuwing over dat alles op de USB word verwijderd. U klikt op OK als u zeker weet dat alles verwijderd mag worden / dat de USB leeg is

• Nadat u op OK heeft geklikt word zal Rufus even bezig zijn met het maken van de opstartbare USB. U kunt zien hoever Rufus is aan de groene balk onderin het scherm.

• Wanneer Rufus klaar is, zal de groene balk vol zijn en zult u onderaan ook "Gereed" zien staan.

• Nu is uw USB klaar voor gebruik.

Nu kunt u de USB gaan gebruiken voor de installatie van Windows op uw computer of laptop.

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via de mail: support@tresbizz.com, Telefonisch: + 31 (0) 367 410 333 of via de chat op onze website.